ARHIVA

Tema ICN 2024

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a stabilit tema care va ghida activitățile organizației în 2024 și care va marca Ziua Internațională a Asistentului Medical, pe 12 mai.

“The economic power of care” are în vedere efectele economice pozitive la nivelul sistemelor de sănătate dar și în societate ale îngrijirilor de sănătate efectuate de asistenți medicali/moașe.  “Beneficiile economice ale îngrijrilor de sănătate de calitate” cuprinde, în traducere, sensul temei.

Președintele ICN, dr. Pamela Cipriano justifică alegerea acestui subiect: “Credem că acum este momentul pentru o schimbare de perspectivă. Am văzut în repetate rânduri cum crizele financiare duc adesea la restricții bugetare în îngrijirea sănătății, de obicei în detrimentul serviciilor de asistență medicală. Această abordare reducționistă trece cu vederea valoarea economică substanțială și adesea subliniată pe care asistența medicală o contribuie la îngrijirea sănătății și la societate în ansamblu.

Factorii politici, administratorii din domeniul sănătății și chiar și publicul larg sunt adesea neconștienți sau dezinformați cu privire la rentabilitatea investiției pe care o poate oferi finanțarea adecvată în asistență medicală, în special în vremuri tulburi din punct de vedere financiar ca acestea.”

Distribuie articolul: