ARHIVA

Activitatea de voluntariat

Este obligatoriu să fiți înscris/ă în OAMGMAMR în momentul semnării contractului de voluntariat, ca asistent medical.

ATENȚIE!
Voluntariatul se poate desfășura numai în cadrul unei asociații, fundații sau în cadrul unei organizații non-profit (ONG), care sunt organizate si funcționează în baza Legii asociațiilor și fundațiilor (26/2000). Este permis, de asemenea, în cadrul spitalelor. Sunt excluse societățile comerciale (SRL, SA) înregistrate în Registrul Comerțului și care au ca scop obținerea unui profit.

Contractul trebuie să precizeze că voluntarul va lucra potrivit pregătirii sale profesionale: asistent medical generalistasistent medical de farmaciebalneofiziokinetoterapie etc.
Dacă nu conține asemenea precizări, contractul va fi obligatoriu însoțit de o fișă a postului care să arate pregătirea profesională a voluntarului.
Trimiteți o copie scanată a contractului de voluntariat, imediat după semnarea documentului, la secretariat@oammr-iasi.ro, în vederea înregistrării în baza de date.
Titularul își asumă întreaga responsabilitate privind autenticitatea documentelor trimise.

IMPORTANT!

1. Avizul este OBLIGATORIU pentru voluntariat. Pe perioada voluntariatului, aveți statutul de asistent medical. Exercitarea profesiei fără aviz constituie infracţiune şi este pedepsită conform prevederilor Codului Penal. Descarcă și completează Cererea de eliberare a avizului anual pentru autorizarea exercitării profesiei (format .PDF)

Nu se eliberează aviz fără dovada contractului de voluntariat!

2. Solicitați unității-gazdă eliberarea contractului cu minim 4-5 zile înainte de începerea voluntariatului, pentru înregistrarea documentului la OAMGMAMR și primirea avizului de liberă practică. Nu se eliberează avize retroactiv.

3. Asigurarea de malpraxis (10.000 de euro suma asigurată) trebuie să acopere, integral, perioada de voluntariat.

4. Perioada de voluntariat neînregistrată la OAMGMAMR Iaşi NU este recunoscută ca experienţă profesională.

Telefon: 0756087294
E-mail: secretariat@oammr-iasi.ro

COLECȚIA INFO NURSING

UTILE

CONTACT

OAMGMAMR Filiala Iași

Str. Morilor, nr. 22, Iași
Cod poștal: 700011
ROMÂNIA

TELEFON

0756087294

EMAIL

secretariat@oammr-iasi.ro