ARHIVA

Angajarea în sistemul sanitar

Este obligatoriu să fiți înscris/ă în OAMGMAMR în momentul angajării ca asistent medical.

Imediat după semnare, trimiteți raportul per salariat/contractul individual de muncă și asigurarea de răspundere civilă profesională la secretariat@oammr-iasi.ro, în vederea înregistrării și eliberării avizului de liberă practică.

Avizul de liberă practică este OBLIGATORIU pentru exercitarea profesiei, indiferent dacă locul de muncă este în sectorul public sau privat. Profesarea fără aviz constituie infracţiune şi este pedepsită conform prevederilor Codului Penal.

Descarcă și completează Cererea de eliberare a avizului anual pentru autorizarea exercitării profesiei (format .PDF)

IMPORTANT!

1. Obțineți raportul per salariat sau contractul de muncă cu 4-5 zile înainte de a începe activitatea efectivă, pentru a primi în timp util avizul de liberă practică. Trimiteți contractul imediat după semnare. Nu se eliberează aviz fără dovada contractului de muncă!

2. Asigurarea de malpraxis trebuie să acopere integral perioada de angajare și să corespundă, ca sumă asigurată, locului de muncă:
a) 10000 de euro pentru unități sanitare cu paturi, UPU, SMURD sau Ambulanță;
b) 4000 de euro pentru unitățile medicale fără paturi, CMI-uri, laboratoare, clinici stomatologice, de radiologie etc.;
c) 2000 de euro pentru asistenții medicali de farmacie (circuit deschis), asistenți medicali de igienă și sănătate publică și asistenți medicali care își desfășoară activitatea în institutele de medicină legală.

Telefon: 0756087294
E-mail: secretariat@oammr-iasi.ro

COLECȚIA INFO NURSING

UTILE

CONTACT

OAMGMAMR Filiala Iași

Str. Morilor, nr. 22, Iași
Cod poștal: 700011
ROMÂNIA

TELEFON

0756087294

EMAIL

secretariat@oammr-iasi.ro