Programul de Medicină Narativă

Programul de Medicină Narativă

Programul de Medicină Narativă (PMN) pentru asistenți medicali în Filiala Iași a început în timpul pandemiei, ca un context pentru povești alternative care să îi ajute pe colegii noștri în gestionarea unor situații dificile cu care se confruntau la serviciu. Pentru că emoția în asistență medicală nu apare doar în perioade de criză, ne-am hotărât

Programul de Medicină Narativă (PMN) pentru asistenți medicali în Filiala Iași a început în timpul pandemiei, ca un context pentru povești alternative care să îi ajute pe colegii noștri în gestionarea unor situații dificile cu care se confruntau la serviciu.

Pentru că emoția în asistență medicală nu apare doar în perioade de criză, ne-am hotărât să continuăm întrevederile, așa că în data de 20.07.2023 Departamentul de Cercetare, OAMGMAMR Filiala Iași a organizat, împreună cu colegii de la Spitalul CF Pașcani, prima întâlnire față în față din cadrul (PMN). Un număr de opt asistenți medicali au participat la o conversație care a fost despre modul în care empatia, umanitatea ne poate construi structural, ca martori și păzitori ai binelui pacientului. Poveștile care s-au spus, ne-au amintit însă, că suntem, pe lângă profesioniști, și oameni cu emoții, frământări, bucurii. Oameni cu familie, pe care o purtăm cu noi și la patul pacientului, unde cel micuț de acasă, ne poate trage (imaginar) de mână pentru a face mai mult pentru pacienții noștri.

Încurajați de modul în care poveștile au împletit experiențe comune, vă invităm la o nouă provocare despre poveștile din viața profesională de zi cu zi la o nouă întâlnire din cadrul PMN, de această dată la sediul OAMGMAMR Iași, din Str. Morilor nr. 22, , pe data de 8 august, începând cu ora 15,30.

Pentru confirmări, vă rugăm să vă înscrieți la adresa de mail professional@oammr-iasi.ro. Vă rugăm să ne transmiteți intenția de participare, unitatea în care lucrați și numărul de telefon pentru a putea primi detaliile întâlnirii.

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE