Profesor pentru colegii tăi!

Profesor pentru colegii tăi!

Departamentul de Cercetare și Dezvoltare a Profesiei din cadrul OAMGMAMR Iași dă startul unui concurs de tutoriale realizate de membrii organizației! Cele mai bune tutoriale vor fi postate pe pagina OAMGMAMR Iași, în urma validării de către Comisia Județeană EMC și a votului dumneavoastră. Clipurile vor conține tehnici și proceduri medicale specifice exercitării profesiei de

Departamentul de Cercetare și Dezvoltare a Profesiei din cadrul OAMGMAMR Iași dă startul unui concurs de tutoriale realizate de membrii organizației!

Cele mai bune tutoriale vor fi postate pe pagina OAMGMAMR Iași, în urma validării de către Comisia Județeană EMC și a votului dumneavoastră.

Clipurile vor conține tehnici și proceduri medicale specifice exercitării profesiei de asistent medical și moașă de care vor putea beneficia colegii din alte profiluri medicale.

Obiectivul concursului: realizarea de tutoriale video pentru a descrie diverse tehnici, proceduri specifice exercitării profesiei de asistent medical și moașă.

Poate participa orice asistent medical/moașă care dorește să împărtășească colegilor tehnici/proceduri medicale specifice secției în care lucrează.

Motivație:
Pregătirea din timpul studiilor formale acoperă cea mai mare parte a nevoilor de instruire a viitorilor asistenți medicali dar angajarea pe un anumit post sau în anumite clinici reduce nivelul cunoștințelor la specificul secției în care lucrează, celelalte cunoștințe ajungând să se estompeze cu timpul. De exemplu, realizarea unui pansament în condiții de perfectă asepsie, montarea unei perfuzii, îmbrăcarea mănușilor sterile, utilizarea cartelelor Serafol etc. sunt dintre gesturile care, neexersate, pot duce la apariția erorilor de execuție putând periclita siguranța pacientului.

De altfel, pandemia a pus asistenții medicali în fața nevoii de a-și adapta cunoștințele și abilitățile practice, unii dintre ei fiind detașați în clinici în care nu au mai lucrat și care au solicitat stăpânirea unor tehnici mai complexe, între care montarea monitorului EKG, a injectomatului, supravegherea cateterelor arteriale etc. care au adus un plus de stres activității profesionale.

Pentru detalii, urmăriți ghidul de realizare a unui tutorial pus la dispoziție și, dacă aveți nevoie de informații suplimentare și consultare despre campanie, vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail professional@oammr-iasi.ro.

Mai jos aveți criteriile de evaluare și metodologia de concurs:

Criterii de evaluare tutoriale video concurs

Metodologie de concurs