Precizări privind participarea la concursurile de angajare

Precizări privind participarea la concursurile de angajare

Filiala Iași a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor vine cu precizări privind participarea asistenților medicali la concursurile de angajare în sistemul sanitar. Astfel, candidații care nu exercită profesia de asistent medical/moașă și doresc să participe la concursuri, vor prezenta certificatul de membru și adeverința de participare la concurs. „În conformitate cu dispozițiile art.1(1) ale Hotărârii

Filiala Iași a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor vine cu precizări privind participarea asistenților medicali la concursurile de angajare în sistemul sanitar.

Astfel, candidații care nu exercită profesia de asistent medical/moașă și doresc să participe la concursuri, vor prezenta certificatul de membru și adeverința de participare la concurs.

„În conformitate cu dispozițiile art.1(1) ale Hotărârii Consiliului Național al OAMGMAMR nr. 35 din 4 decembrie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.951 din 22 decembrie 2015, certificatul de membru OAMGMAMR este însoțit de avizul anual numai pentru persoanele care exercită profesia de asistent medical/moașă pe teritoriul României. Rezultă că nu au obligația deținerii avizului anual membrii care nu exercită profesia pe teritoriul României și care se află în căutarea unul loc de muncă”, precizează organizația.

Mai mulți membri ai Filialei au sesizat organizația că, la concursurile de ocupare a posturilor vacante, li s-au solicitat la dosar avizul de liberă practică, deși nu erau angajați și nici contracte de voluntariat nu aveau.

Citește Precizări pentru candidații care participă la examene/concursuri pentru ocuparea posturilor vacante (format .PDF)