OncoGen cere ajutor pentru vaccinul anti-COVID-19

OncoGen cere ajutor pentru vaccinul anti-COVID-19

Vaccinul anti-COVID-19 este în testare. Așa se afirmă pe pagina de Facebook a centrului OncoGen Timișoara. „Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19. Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării

Vaccinul anti-COVID-19 este în testare.

Așa se afirmă pe pagina de Facebook a centrului OncoGen Timișoara.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19.

Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute în cercetarea medicală de vârf.

Aveți încredere în cercetarea românească! Noi mergem înainte!”, se mai spune pe pagina de Facebook a OncoGen.

În același timp, cercetătorii timișoreni cer, public, pe site-ul OncoGen, ajutor financiar pentru finalizarea cercetărilor.

„Pentru ce avem nevoie de donații? Pentru a continua testele pre-clinice deja începute pentru vaccin și a progresa cu următoarele etape ce implică studii de formulare și stabilitate precum și pregătirea studiilor de fază clinică I și II (testare pe voluntari).

Acestea implică costuri pentru sinteza componentelor vaccinului, consumabile și reactivi pentru studiile pre-clinice pe celule umane și componentele necesare pentru operaționalizarea și acreditarea facilității de producție în condiții de sterilitate GMP, disponibilă în cadrul OncoGen.

Am publicat studiul colectivului nostru de cercetare în care este prezentată tehnologia utilizată pentru producerea vaccinului românesc împotriva SARS-nCov-2. Studiul se poate citi la acest link”, arată OncoGen.

Pe site-ul OncoGen sunt publicate conturile în care se pot face donații pentru susținerea cercetărilor privind realizarea unui vaccin românesc anti-COVID-19.

Sursa foto: oncogen.ro