ARHIVA

Octombrie – luna de conștientizare a cancerului de sân

În 2020, cancerul de sân feminin a devenit cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer la nivel global: aproximativ 2,26 milioane de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân și aproximativ 685 000 de femei au murit din cauza acestei boli.

Cu toate acestea, cauzele cancerului de sân rămân prost înțelese și este nevoie urgentă de mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine cum și de ce se dezvoltă, inclusiv studii despre factorii ocupaționali și de mediu. Majoritatea pacienților cu cancer de sân au un prognostic bun sau o probabilitate mare de supraviețuire pe termen lung dacă cancerul este depistat într-un stadiu incipient și pacienții au acces la tratamentul corect.

Prin urmare, proiectele de dezvoltare și implementare a unor metode și programe eficiente de screening sunt esențiale pentru a reduce mortalitatea ridicată datorată cancerului de sân, nu numai în țările cu venituri mari, ci și în întreaga lume.

https://www.iarc.who.int/news-events/breast-cancer-awareness-month-2023/?fbclid=IwAR3aOpnfMF-BzY99_hqYi6UdnKWxLe-WLMT9nNxG7fCI-Tf1TknVhOX2kQY

Distribuie articolul: