OAMGMAMR: Pregătirea infirmierelor, abrogată

OAMGMAMR: Pregătirea infirmierelor, abrogată

OAMGMAMR nu va mai pregăti infirmiere. Așa a hotărât Consiliul Național al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenților Medicali din România, în ședința din 12 septembrie 2019. Pregătirea teoretică și practică a infirmierelor de către organizația profesională a asistenților medicali și moașelor a început în mai 2006. Lectorii OAMGMAMR Iași au instruit peste 800

OAMGMAMR nu va mai pregăti infirmiere.

Așa a hotărât Consiliul Național al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenților Medicali din România, în ședința din 12 septembrie 2019.

Pregătirea teoretică și practică a infirmierelor de către organizația profesională a asistenților medicali și moașelor a început în mai 2006.

Lectorii OAMGMAMR Iași au instruit peste 800 de persoane care s-au calificat în profesia de infirmier. Toți absolvenții au dobândit competențele necesare angajării în unități sanitare.

În prezent, cursurile de calificare în profesia de infirmier sunt organizate de societăți autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări (A.N.C.)

Document atașat: Hotărârea nr.7/12.09.2019 pentru abrogarea Hotărârii Consiliului Național al al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenților Medicali din România nr.10/2010 privind aprobarea Programului național de pregătire a infirmierelor (format .PDF)

Foto credit: infirmiera.ro