„Info-nursing”, revista editată de Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a ajuns la cea de-a treia apariție.
Colectivul redacțional a încercat, și de această dată, să acopere cât mai multe subiecte de interes şi să aducă în atenția cititorilor cele mai importante informaţii profesionale. Revalorizarea diplomelor asistenților medicali este știrea centrală din acest număr al revistei, despre care puteți citi în articolul „60000 de asistenți pot merge la cursuri pentru diplome conforme”. Despre cum se va întâmpla acest lucru, vorbesc reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România și ai Școlii Postliceale Sanitare de Stat „Grigore Ghica Vodă” Iași. Tot la categoria știri, vă mai informăm despre desfășurarea examenului pentru obținerea specializărilor în Balneo-fizioterapie, Laborator, Radiologie-imagistică medicală şi Nutriţie şi dietetică, precum și despre participarea asistenților medicali comunitari ieșeni la un proiect regional privind prevenirea abuzului de alcool în rândul pacienților.
În paginile 5-9 puteți citi reportajul „Medicina școlară, un domeniu trimis deseori la colț”, care descrie și evidențiază munca invizibilă, adeseori necunoscută, dar foarte importantă, a asistenților medicali din medicina preșcolară, școlară și universitară. Pe același subiect este și editorialul „Anonimatul nemeritat” din pagina 1 a revistei.
De ce trebuie asistenții să facă două cursuri pe an, în loc de unul, pentru a realiza cele 30 de credite EMC și cum s-a ajuns aici? Ce înseamnă autonomia filialelor Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor? Care sunt proiectele Filialei Iași a OAMGMAMR? La toate întrebările răspunde, detaliat, Liliana Pintilie, în interviul „Autonomia filialelor, o descentralizare democratică amânată din 2008”, acordat colegei Izabela Agavriloaie.
Articolele de specialitate abordează, în numărul curent, „Terapia cu aerosoli în tratarea infecțiilor respiratorii” (autor asist. med. lic. Liliana-Adriana Creimer, de la Spitalul de Pneumoftziologie), respectiv „Reevaluarea diagnosticului de limfom malign prin tehnica imunohistochimică în cazuistica noastră – studiu retrospectiv” (asist. med. lic. Elena Budeanu, asist. med. lic. Elena Sava și asist. med. Antonela Afloarei, de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” Iași).
„Info-nursing” are o apariţie trimestrială şi se poate procura gratuit de la sediul Filialei Iași a OAMGMAMR.
Vă dorim lectură utilă!
Click pe COPERTA INFO-NURSING 3