IAȘI:. Asistenți medicali premiați la Conferința „Sănătate pentru toți”

IAȘI:. Asistenți medicali premiați la Conferința „Sănătate pentru toți”

Asistenților medicali ieșeni le sunt recunoscute eforturile de cercetare științifică. Trei lucrări participante la a 6-a ediție a concursului „Nursing de carieră” au fost premiate în cadrul Conferinței „Sănătate pentru toți”. Premiul al III-lea a fost obținut de Mihaela-Cătălina Neculau, de la Spitalul Clinic de Recuperare, cu lucrarea „Poveștile din asistența medicală, o abordare din

Asistenților medicali ieșeni le sunt recunoscute eforturile de cercetare științifică.

Trei lucrări participante la a 6-a ediție a concursului „Nursing de carieră” au fost premiate în cadrul Conferinței „Sănătate pentru toți”.

Premiul al III-lea a fost obținut de Mihaela-Cătălina Neculau, de la Spitalul Clinic de Recuperare, cu lucrarea „Poveștile din asistența medicală, o abordare din perspectiva sociologiei narative”. Premiul al II-lea a revenit colegei Elena Bosînceanu, de la Institutul Regional de Oncologie, care a prezentat „Evaluarea modulării auditive a stresului post-operator în chirurgia oncologică majoră”. Câștigătorul concursului a fost Dana-Nicoleta Mihai, de la Spitalul Clinic de Recuperare, semnatar al lucrării „Scorul de dependență – importanța lui în planul de îngrijire”.

Au mai prezentat lucrări Augustina Ceornea („Managementul complicațiilor în oftalmologie”, Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”), Elena Budeanu („Dosarul electronic al pacientului biopsiat”, Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria”) și Claudia Blașcu („Rolul asistentului medical în managementul durerii post-operatorii”, Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”).

„Mă bucur că am avut, și în acest an, lucrări științifice de calitate. Ne-a fost foarte greu să alegem trei pe care să le premiem, deoarece fiecare lucrare este foarte bună și reflectă eforturile de cercetare ale autorilor. De altfel, invitații au apreciat calitatea lucrărilor prezentate de colegii noștri. Pe de altă parte, fiecare participant a avut de învățat din experiența colegilor. Sperăm că a fost un schimb de experiență fructuos, care va contribui la creșterea calității actului medical.”, a declarat Liliana Pintilie, președintele OAMGMAMR Iași.

Conferința „Sănătate pentru toți”, dedicată Zilei Internaționale a Asistentului Medical, a reunit peste 600 de asistenți medicali ieșeni și reprezentanți din 21 de filiale ale OAMGMAMR. Manifestarea s-a desfășurat duminică, 12 mai 2019, la Sala Vivaldi/Chopin, Palas Mall.

VIDEO: Conferința „Sănătate pentru toți” – partea a III-a – OAMGMAMR Iași/Facebook

GALERIE FOTO