ARHIVA

Ghid pentru Asistența Medicală în Sănătate Mintală

Pe data de 6 martie 2024 Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a lansat un nou Ghid pentru Asistența Medicală în Sănătate Mintală.

După cum este descris pe site-ul OMS, de unde Ghidul poate fi descărcat, a fost creat din dorința de a susține dezvoltarea capacității de  a gestiona tulburările mintale, neurologice și a consumului de substanțe. Ghidul include o serie de recomandări utile în domeniul sănătății mintale și este rezultatul a 15 ani de muncă și cercetare în domeniu și a fost lansat printr-un webminar la care au participat: președintele ICN, dr. Pamela CiprianoDr. Madeline Naegle, profesor emerit la Universitatea din New York – Colegiul de Asistență Medicală Rory Meyers, consultant la nivel mondial în sănătate mintală, Sir Graham Thornicroft, profesor de Psihiatrie Comunitară la Centru pentru Sănătate Mintală Globală și Centrul Științific de Implementare la Colegiul King din Londra, psihiatru consultant la South London & Maudsley NHS Foundation Trust, dr. Michelle Funk, șefa Serviciului pentru Politici, Legislație și Drepturile Omului, Departamentul de sănătate mintală și consum de substanțe, Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății, dr. Emma Wadey PhD FQNI RN (MH), director adjunct Mental Health Nursing, NHS Anglia, Charlene Sunkel, fondator și director executiv al Global Mental Health Peer Network, Sheryl Garriques-Lloyd, MScN, conferențiar UWI School of Nursing, coordonator regional al Sigma Theta Tau pentru regiunea Americii Latine și Caraibe.

Obiectivele Ghidului sunt:

  • promovarea consensului asupra practicilor standard
  • implicarea asistenților medicali în dezvoltarea politicilor și planurilor
  • îmbunătățirea calității îngrijirilor acordate și a rezultatelor îngrijirii a căror beneficiari sunt pacienții

Pentru cei care doresc mai multe informații, webminarul poate fi vizualizat mai jos:

Webinar

Ghidul poate fi descărcat de aici.

https://www.who.int/publications/i/item/9789240084278

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali este o federație de peste 130 de asociații naționale de asistenți medicali. A fost fondată în 1899 și a fost prima organizație internațională pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Are sediul în Geneva, Elveția.

Distribuie articolul: