Exercitarea profesiei în centrele de vaccinare, fără PFI

Exercitarea profesiei în centrele de vaccinare, fără PFI

Asistenții medicali care lucrează în centrele de vaccinare nu mai au nevoie de înregistrare, ca persoane fizice independente, la ANAF. Ei vor încheia contracte, ca persoane fizice, direct cu coordonatorii centrelor de vaccinare. Așa a decis Guvernul României, printr-o modificare adusă Ordonanței de urgență nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat

Asistenții medicali care lucrează în centrele de vaccinare nu mai au nevoie de înregistrare, ca persoane fizice independente, la ANAF.

Ei vor încheia contracte, ca persoane fizice, direct cu coordonatorii centrelor de vaccinare.

Așa a decis Guvernul României, printr-o modificare adusă Ordonanței de urgență nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

„(2^1) Prin derogare de la prevederile art. 383 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 53/2014, cu modificările și completările ulterioare, personalul medico-sanitar care desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 poate încheia contracte de prestări servicii ca persoană fizică”, se precizează în textul modificat al ordonanței.

Asistenții medicali vor primi un aviz special pentru centrele de vaccinare, iar documentul nu va putea fi utilizat pentru exercitarea profesiei în alte instituții sanitare.

Este necesară, de asemenea, asigurarea de răspundere civilă, la valoarea minimă asigurată de 4.000 de euro.

Inițial, Ordonanța de urgență nr. 3/15.01.2021 a Guvernului României prevedea că asistenții medicali care vor să lucreze în centrele de vaccinare trebuie să se înregistreze, ca persoane fizice independente, la ANAF.

Foto: elements.envato.com