Exercitarea profesiei în centrele de vaccinare, cu PFI și contract de prestări servicii

Exercitarea profesiei în centrele de vaccinare, cu PFI și contract de prestări servicii

Asistenții medicali care lucrează în centrele de vaccinare trebuie să fie înregistrați ca persoane fizice independente și să aibă încheiate contracte de prestări servicii cu unități sanitare/instituții autorizate conform legii, anunță site-ul oamr.ro. „În urma demersurilor Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România prin care ne-am adresat ministrului sănătății prin adresa nr.

Asistenții medicali care lucrează în centrele de vaccinare trebuie să fie înregistrați ca persoane fizice independente și să aibă încheiate contracte de prestări servicii cu unități sanitare/instituții autorizate conform legii, anunță site-ul oamr.ro.

„În urma demersurilor Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România prin care ne-am adresat ministrului sănătății prin adresa nr. 94/11.02.2021 referitor la interpretarea prevederilor OUG nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății și a Ordinului comun MS-MDLPA nr. 73/83/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 alin. (2) și (3) din OUG nr. 3/2021 cu privire la încheierea contractelor de prestări servicii cu asistenții medicali care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare, vă informăm că prin adresa nr. 09/02.03.2021 Ministerul Sănătății ne-a comunicat:

„contractul de prestări servicii prevăzut în anexa la Ordinul comun MS-MDLPA nr. 73/83/2021 se va încheia numai de către asistenții medicali care sunt înregistrați ca persoană fizică independentă, în condițiile legii.”, precizează OAMGMAMR – organizația centrală.

Sursa: oamr.ro

Foto: VGC-Group / Pixabay