Examen de grad principal – declarații pe propria răspundere

INSTRUCȚIUNI privind măsurile igienico-sanitare ce trebuie respectate în organizarea și în desfășurarea examenului de grad principal:

– asigurarea curățeniei și a dezinfecției spațiilor în care va avea loc examenul;
– asigurarea unei bune ventilații a acestui spațiu;
– asigurarea de circuite separate de intrare și ieșire, care vor fi marcate corespunzător;
– este recomandată intrarea prin mai multe uși de acces pentru a reduce fluxul de persoane. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanțării fizice a persoanelor care intră în sălile de examen este esențială. Accesul și fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în săli de către persoane desemnate de către președintele filialei județene/Mun. București ale OAMGMAMR;
– se recomandă intrarea eșalonată la intervale orare stabilite în funcție de zone sau de săli;

Accesul se va face cu două ore înainte de începerea examenului (pentru a nu se crea aglomerări)

– căile de acces (de tip poartă, ușă) vor fi menținute deschise în timpul primirii candidaților;
– la intrarea în sală se va realiza termometrizarea cu un termometru non-contact, de către o persoană desemnată, instruită în acest sens; Nu vor avea acces persoanele cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius;
– Completarea formularului ,,Declarație pe proprie răspundere” la intrarea în sala de examen (Anexat prezentelor instrucțiuni).
– asigurarea dezinfecției mâinilor cu dezinfectant pe bază de alcool la intrarea în sală;
– purtarea măștii faciale de către candidați și supraveghetor;
– stabilirea prealabilă a locurilor pe care vor sta candidații cu asigurarea distanțării fizice la cel puțin 1 metru între ei;
– respectarea, de către candidați și supraveghetori, a măsurilor generale de prevenire a infecției SARS CoV-2 pe tot parcursul examenului (distanțarea fizică, evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, strănutul în plica cotului/batistă de unică folosință);
– candidații vor avea propriile recipiente de apă;
– ieșirea din sală după terminarea examenului se va face eșalonat, evitându-se alomerările la ușile de ieșire.

Nu se vor prezenta la examen persoanele care se află în următoarele situații :

  • cei cu febră (mai mare de 37,3 0 C) și / sau semne/simptome de infecție respiratorie (rinoree, strănut repetat, tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației).
  • cei confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu.
  • cei care sunt declarați contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de carantină la domiciliu / carantină instituționalizată.

Conform art. 6 din Hotărârii nr. 50 din 26.07.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență începând cu data de 01.08.2021 se propune ca organizarea de cursuri să se facă astfel:

– nr. maxim de 150 de candidați într-o sală, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare candidat;

Obs: dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică s-au egală cu 3/1000 de locuitori.

– nr. maxim de 250 de candidați într-o sală, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare candidat;

Obs: dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică s-au egală cu 2/1000 de locuitori.

Menționăm faptul că prezentele măsuri au în vedere reglementări/recomandări cu referire la situația epidemiologică existentă la data emiterii acestora.

Facem precizarea că la nivelul filialelor teritoriale, comisiile locale, în funcție de evoluția epidemiologică de la nivel național/local la data susținerii probelor de examen, pot adopta măsuri suplimentare.

Descărcați fișierele atașate

  1. Declarație COVID 2.09.2021
  2. Declarație COVID 3.09.2021

Distribuie articolul: