Asistenţii medicali ieşeni se pun la curent cu ultimele noutăţi privind hipertensiunea arterială.
Organizat de Societatea Română de Hipertensiune, Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv (COMBAT Asist) prezintă actualităţi în diagnosticul şi tratamentul hipertensiunii arteriale, are loc pe 6 iunie 2014, la Hotel „Unirea” şi se desfăşoară pe trei ateliere de lucru: „Hipertensiunea – drumul de la prevenţie la tratament sau de la sănătate la boală”, „Abordarea familiei cu risc hipertensiv – problema medico-socială” şi „Întâlnire cu pacienţii hipertensivi – Consilierea pentru un stil de viaţă sănătos”.
Participanţii vor aborda teme precum „Factori de risc implicaţi în patologia HTA”, „Consilierea pacienţilor privitor la stilul de viaţă”, „Aspecte psihologice particulare ale pacientului hipertensiv”, „Riscul hipertensiv intra familial”, „Modalităţi de protecţie faţă de efectul factorilor stresanţi”.
„Este un program inovator, interactiv, de conştientizare a impactului hipertensivului asupra familiei, mediului etc. Hipertensivul are un regim de viaţă diferit, o alimentaţie diferită, iar aceste lucruri schimbă regimul întregii familii. Asistentul medical trebuie să transmită, către pacient şi aparţinătorii acestuia, mesajul că viaţa unui hipertensiv şi controlul hipertensiunii arteriale sunt vitale. Tratamentul medicamentos, contactul cu medicul de familie şi medicul specialist sunt importante pentru bolnavul hipertensiv. Hipertensiunea este o boală pe care, dacă o tratezi cu respect, te respectă şi nu-ţi face viaţa un calvar. Dacă o tratezi cu indiferenţă şi ţi se pare foarte banală, te loveşte când nu te aştepţi”, a declarat as. med. pr. lic. Lorena Stancu, lector COMBAT Asist.
Înscrierea la curs este gratuită şi se face accesând PAGINA DE ÎNSCRIERE. Potrivit site-ului menţionat, „înscrierea la acest eveniment FĂRĂ participarea efectivă, NU este suficientă pentru primirea unui certificat de participare”.
Cursul este creditat cu 8 credite EMC.
Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală cardiovasculară. Statisticile arată că, la nivel mondial, ea este cauza a circa 7 milioane de decese pe an. Netratată, hipertensiunea arterială afectează creierul, inima, vasele periferice şi rinichii.