Asistenții de farmacie, instruiți în testarea rapidă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2

Asistenții de farmacie, instruiți în testarea rapidă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2

Personalul din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale va fi instruit în testarea antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au încheiat, în acest sens, un proiect de Protocol de colaborare. Cele două organizații profesionale vor colabora pentru „organizarea instruirii

Personalul din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale va fi instruit în testarea antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au încheiat, în acest sens, un proiect de Protocol de colaborare.

Cele două organizații profesionale vor colabora pentru „organizarea instruirii personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale, farmaciști și asistenți de farmacie, implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 asigurând condițiile necesare în vederea dobândirii de către participanții la cursurile de instruire a cunoștințelor teoretice și practice necesare.”

Instruirea teoretică și practică va fi asigurată de medici epidemiologi, medici infecționiști și asistenți medicali, desemnați de Ministerul Sănătății sau de către Direcția de Sănătate Publică. Suportul de curs este asigurat de Ministerul Sănătății.

Asistenții de farmacie ieșeni care doresc să urmeze cursurile de instruire se vor înregistra la OAMGMAMR Iași, prin completarea Anexei nr.1. După completare, cererea poate fi trimisă prin e-mail la credite@oammr-iasi.ro sau adusă la sediu (strada Morilor nr.22), tipărită pe hârtie.

Înscrierile la cursurile de instruire au loc cu cel puțin 5 zile înaintea datei la care urmează să aibă loc cursul respectiv.

Asistenții medicali de farmacie vor fi instruiți luni, 31 mai 2021, ora 14.00, la Facultatea de Farmacie, etaj 4, Sala 2.

Documente atașate:

PROTOCOL DE COLABORARE privind instruirea personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 și aprobarea procedurii de instruire (format .PDF)

Anexa nr. 1 – Cerere înscriere cursuri instruire (format .PDF)

Ordinul 644 / 10 mai 2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare și oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 (format .PDF)

Foto: elements.envato.com