50 de milioane de pași pentru epilepsie

50 de milioane de pași pentru epilepsie

Ziua Internațională a Epilepsiei, sărbătorită în fiecare an în a 2-a luni din februarie, este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la epilepsie, ce este, cum poate fi tratată și ce este necesar pentru a oferi tratament tuturor persoanelor care au nevoie de ea. Tema Zilei Internaționale a Epilepsiei din acest

Ziua Internațională a Epilepsiei, sărbătorită în fiecare an în a 2-a luni din februarie, este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la epilepsie, ce este, cum poate fi tratată și ce este necesar pentru a oferi tratament tuturor persoanelor care au nevoie de ea. Tema Zilei Internaționale a Epilepsiei din acest an este „50 de milioane de pași pentru epilepsie”.

Capacitatea lucrătorilor din domeniul sănătății de a diagnostica epilepsia, disponibilitatea medicamentelor și cercetarea în domeniul medical medical și social sunt doar trei domenii de acțiune pentru Organizația Mondială a Sănătății și parteneri.

În ciuda faptului că epilepsia este una dintre cele mai vechi afecțiuni medicale cunoscute din lume, frica publică și neînțelegerea cu privire la epilepsie persistă. Acest lucru îi face pe mulți oameni reticenți să vorbească despre asta, potrivit Epilepsy Foundation, o fundație non-profit dedicată bunăstării persoanelor cu epilepsie și tulburări convulsive. Reticența de a vorbi despre epilepsie duce la vieți trăite în umbră, lipsă de înțelegere a riscurilor individuale, discriminare la locul de muncă și în comunități și lipsa de finanțare pentru cercetarea noilor terapii.

Persoanele cu epilepsie mor prematur într-o rată mai mare în comparație cu populația generală, arată Epilepsy Foundation. Cea mai frecventă cauză de deces din epilepsie este moartea subită neașteptată în epilepsie, cunoscută sub numele de SUDEP.

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE