Veşti bune pentru asistenţii medicali şi moaşele care fac voluntariat în spitale

Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a decis, în şedinţa din 11 decembrie 2014, completarea „Metodologiei de reatestare a competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi a asistenţilor medicali”.

Astfel, se consideră continuitate în activitatea profesională „perioada în care asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali au desfăşurat, pe perioadă de cel puţin trei luni, activitate de voluntariat conform legii, în domeniul studiilor absolvite, într-o unitate sanitară cu paturi”.

Până acum, asistenţii/moaşele care depăşeau cinci ani de neprofesare trebuiau să efectueze stagiul de reatestare profesională chiar dacă erau voluntari în spitale, deoarece voluntariatul nu era recunoscut ca experienţă profesională. În noul context legislativ, după terminarea perioadei de voluntariat de minim trei luni, ei au la dispoziţie un nou termen de cinci ani în care să-şi găsească loc de muncă în sistemul sanitar public sau privat.

Distribuie articolul: