Au sosit certificatele de confirmare în grad principal, sesiunea 2015

Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a primit, ieri, de la Ministerul Sănătăţii, certificatele de confirmare în grad principal pentru asistenţii medicali/moaşele care au promovat examenul în sesiunea 2015. „Vă solicităm să eliberaţi aceste documente titularilor sau persoanelor împuternicite de către aceştia”, se precizează în adresa OAMGMAMR către

Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a primit, ieri, de la Ministerul Sănătăţii, certificatele de confirmare în grad principal pentru asistenţii medicali/moaşele care au promovat examenul în sesiunea 2015.

„Vă solicităm să eliberaţi aceste documente titularilor sau persoanelor împuternicite de către aceştia”, se precizează în adresa OAMGMAMR către Filiala Iaşi.

Potrivit aceluiaşi document, la ridicare, pe borderoul original transmis se va scrie seria, numărul cărţii de identitate şi semnatura titularului, respectiv datele de identificare şi semnătura titularului procurii.

„Borderoul original cu semnături se va returna la OAMGMAMR până la data 30.04.2016 însoţit de adeverinţele şi de lista nominală a persoanelor care nu le-au ridicat până la această dată, urmând ca aceste adeverinţe să poată fi ridicate de la Ministerul Sănătăţii, Direcţia Generală Resurse Umane, Juridic şi Contencios.

De asemenea, vă adresăm rugămintea ca adeverinţele neeliberate până la această dată să nu fie desprinse de cotor.

Înainte de eliberare, adeverinţele se verifică. Dacă acestea conţin erori se returnează în original pentru a fi corectate, însoţite de o copie a cărţii de identitate a titularului şi de specificarea în scris a erorii”, se mai menţionează în adresa OAMGMAMR către Filiala Iaşi.

La Iaşi, 427 de asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali au promovat examenul de grad principal, sesiunea 2015.

Cei mai multi candidaţi – 359 – au fost la Medicină generală, iar 68 la alte specialităţi.