TRIPOLI:. Infirmierele bulgare și medicul palestinian, rejudecați

Încă o speranță pentru cele 5 infirmiere bulgare și medicul palestinian care fuseseră condamnați la moarte în Libia. Curtea Supremă de la Tripoli a ordonat deschiderea unui alt proces în cazul celor 6, condamnați pentru îmbolnăvirea cu SIDA a peste 400 de copii libieni. „Curtea a acceptat recursul și a ordonat un alt proces ce

Încă o speranță pentru cele 5 infirmiere bulgare și medicul palestinian care fuseseră condamnați la moarte în Libia. Curtea Supremă de la Tripoli a ordonat deschiderea unui alt proces în cazul celor 6, condamnați pentru îmbolnăvirea cu SIDA a peste 400 de copii libieni. „Curtea a acceptat recursul și a ordonat un alt proces ce se va ține la tribunalul penal din Benghazi”, a anunțat judecătorul de la Tripoli.

Inițial, judecarea recursului fusese programată pentru 31 ianuarie. Cele 5 infirmiere bulgare și medicul palestinian se află în închisoare de șase ani și jumătate. Ei au fost condamnați la moarte pe 6 mai 2004 pentru că ar fi infectat cu virusul HIV, 426 de copii prin folosirea unor produse sanguine contaminate. 51 dintre aceștia au murit deja în spitalul pediatric din Benghazi. Bulgaria, Marea Britanie, Statele Unite, Uniunea Europeană și Human Rights Watch au cerut Libiei să anuleze sentința capitală pronunțată împotriva celor șase.

(Realitatea TV, 25 decembrie 2005)