Urgentiştii ieşeni se întâlnesc cu colegii de specialitate. La Sinaia are loc, în perioada 21-23 octombrie, Primul Congres al Consiliului Național Român de Resuscitare. Lucrările și mesele rotunde se vor desfășura pe trei secțiuni: „Resuscitarea cardiopulmonară și cerebrală la pacientul traumatizat”, „Resuscitarea cardiopulmonară și cerebrală la pacientul coronarian” și „Educația în resuscitare”. La secțiunea asistenți,
Urgentiştii ieşeni se întâlnesc cu colegii de specialitate.
La Sinaia are loc, în perioada 21-23 octombrie, Primul Congres al Consiliului Național Român de Resuscitare. Lucrările și mesele rotunde se vor desfășura pe trei secțiuni: „Resuscitarea cardiopulmonară și cerebrală la pacientul traumatizat”, „Resuscitarea cardiopulmonară și cerebrală la pacientul coronarian” și „Educația în resuscitare”.
La secțiunea asistenți, Iașul va fi reprezentat de cinci angajați ai Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Universitar „Sf. Spiridon”.
„Avem invitați de marcă la congres, între care Ralph Cosyn, business manager al Consiliului European de Resuscitare (ERC). La întâlnire se va prezenta un raport și, practic, vom vedea ce a făcut fiecare grup de lucru din țară (Sinaia, București, Iași, Oradea, Târgu Mureș, Craiova, Constanța) și Consiliul în ansamblu”, a declarat dr. Diana Cimpoeșu, șef SMURD Iași și vicepreședinte al CNRR.
Congresul se deschide pe 21 octombrie, când au loc și primele prezentări orale. A doua zi sunt programate mese rotunde și expuneri de postere. Ultima zi de congres este 23 octombrie, când vor avea loc ultimele prezentări orale. Lucrările Congresului vor fi precedate, în perioada 18-20 octombrie, de cursuri ținute de medicii Diana Cimpoeșu și Iulian Coca de la UPU „Sf. Spiridon”, pe tema „Resuscitarea cardiopulmonară și cerebrală la adult”, precum și de un curs de „Resuscitare cardiopulmonară pediatrică”, susținut de prof. dr. Coriolan Ulmeanu, de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București. La sfârșitul congresului, participanții vor primi certificatul de participare, respectiv de absolvire a cursurilor.
Congresul este creditat și de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România. Asistenții care vor participa fără lucrări primesc 18 credite, co-autorii – 22, iar prim-autorii obțin 27 de credite.
Înființat în 1998, Consiliului Național Român de Resuscitare este o organizație medicală științifică interdisciplinară care are ca principal obiectiv promovarea standardelor de instruire și aplicare a resuscitării cardio-pulmonare și cerebrale pe teritoriul României. CNRR reunește reprezentanți ai societăților medicale românești cu tradiție a căror activitate interferă cu principiile moderne de abordare a pacientului prin medicina resuscitativă și de urgență.
CNRR este membru asociat al Consiliului European de Resuscitare (ERC), iar activitatea sa în domeniul educației în resuscitare se desfășoară după standardele ILCOR (International Liaison Comittee On Resuscitation).