SIBIU:. Premieră națională: asistenți medicali licențiați

Asistenții medicali din România mai fac un pas spre integrarea în Uniunea Europeană. De pe bancile Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu a ieșit prima promoție de asistenți medicali licențiați. Aceștia, în număr de 33, au studiat medicina timp de 4 ani, la nivelul profesional care se cere în țările occidentale, iar acum sunt

Asistenții medicali din România mai fac un pas spre integrarea în Uniunea Europeană.

De pe bancile Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu a ieșit prima promoție de asistenți medicali licențiați.

Aceștia, în număr de 33, au studiat medicina timp de 4 ani, la nivelul profesional care se cere în țările occidentale, iar acum sunt pregătiți să pună în practică cele învățate.

„Cu acest eveniment se deschide o nouă nouă pagină în istoria profesiei de asistent medical. Este o premieră națională. Înscrierea la facultate nu este obligatorie, dar cei care decid să facă acest pas au, pe termen lung, avantaje certe. Studiile se fac la nivel superior, iar absolvenții au posibilitatea să se înscrie la masterat, doctorat și să urmeze o carieră didactică. Putem spune că, din acest punct de vedere, ne aliniem la cerințele Uniunii Europene”, a declarat Liliana Iordache, președintele Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România.

Asistenții medicali licențiați provin din județele Alba, Brașov, Constanța, Iași și Sibiu.