RHODE ISLAND:. Operații greșite pe bandă rulantă la un spital din SUA

Spitalul Rhode Island a fost amendat cu 50.000 de dolari de către Departamentul American de Sănătate după ce un medic l-a operat pe un pacient pe partea sănătoasă a creierului său. Potrivit AOL News, bolnavul are 82 de ani și se află în afara oricarui pericol, deși neurochirurgul care trebuia să-l faca bine l-a operat

Spitalul Rhode Island a fost amendat cu 50.000 de dolari de către Departamentul American de Sănătate după ce un medic l-a operat pe un pacient pe partea sănătoasă a creierului său.

Potrivit AOL News, bolnavul are 82 de ani și se află în afara oricarui pericol, deși neurochirurgul care trebuia să-l faca bine l-a operat greșit. Incidentul nu este însă singular. Anul acesta, alți doi pacienți au fost victimele aceleiași erori medicale. Unul dintre ei, în stare mai gravă, și-a pierdut viața din cauza operației greșite.

Conducerea spitalului susține că a luat măsuri pentru evitarea acestor situații. „Suntem dedicați continuării planului de evaluare și implementare a unei noi politici pentru ca aceste greșeli să nu se mai întâmple”, se arată într-un comunicat al instituției.

(Romantica TV, 30 noiembrie 2007)