PORTO:. Educație medicală continuă la nivel european

Portugalia a găzduit, recent, a treia întâlnire anuală a membrilor proiectului T.E.N.N. (Thematic European Nursing Network). La întâlnire au participat reprezentanți a 75 de instituții de învățământ medical superior din 25 de țări europene. România a fost reprezentată de dr. Ileana Antohe, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din

Portugalia a găzduit, recent, a treia întâlnire anuală a membrilor proiectului T.E.N.N. (Thematic European Nursing Network).

La întâlnire au participat reprezentanți a 75 de instituții de învățământ medical superior din 25 de țări europene. România a fost reprezentată de dr. Ileana Antohe, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, care deține și funcția de vicepreședinte al subgrupului de lucru Mentorship din cadrul T.E.N.N.

Ea a precizat că la întâlnirea de la Porto s-a discutat posibilitatea organizării, inclusiv în România, a unor cursuri internaționale la standardele profesionale ale Uniunii Europene.

„Organizarea și funcționarea unor asemenea module de curs în România – și, în particular, la Iași – va facilita circulația informației, precum și mobilitatea cadrelor didactice și a asistenților medicali. Practic, un asistent medical va putea profesa mai ușor în orice țară membră a Uniunii Europene, în condițiile unei educații profesionale unanim recunoscute”, a declarat dr. Ileana Antohe.

Proiectul T.E.N.N. a fost inițiat în anul 2002 de Colegiul St. Martin din Marea Britanie și are ca scop dezvoltarea unor standarde europene de excelență în practica profesională și educația academică a asistenților medicali. T.E.N.N. face parte din Programul Socrates – Erasmus 3 al Comisiei Europene. Singura instituție academică din România membră a proiectului este Colegiul Universitar Medical din cadrul Facultății de Medicină Generală a UMF „Gr. T. Popa” Iași.

Viitoarea întâlnire a membrilor T.E.N.N. va avea loc anul viitor, în Cehia.