PAȘCANI:. Prima asociație de îngrijiri la domiciliu

De la 1 iulie 2004, pășcănenii pot beneficia de îngrijiri la domiciliu. În localitate și-a început activitatea MEDIHELP, prima asociație de profil. Colectivul, ce îl are ca președinte onorific pe dr. Aurelian Gârbovăț, are 40 de membri, toți asistenți medicali. „Noi ne adresăm tuturor locuitorilor din Pașcani, indiferent de vârsta pe care o au. Pacientul

De la 1 iulie 2004, pășcănenii pot beneficia de îngrijiri la domiciliu.

În localitate și-a început activitatea MEDIHELP, prima asociație de profil. Colectivul, ce îl are ca președinte onorific pe dr. Aurelian Gârbovăț, are 40 de membri, toți asistenți medicali.

„Noi ne adresăm tuturor locuitorilor din Pașcani, indiferent de vârsta pe care o au. Pacientul care, după externare, are nevoie de îngrijiri medicale nu trebuie decât să ne anunțe. Manopera este gratuită, pacienții plătesc doar materialele sanitare. Sperăm ca în viitor să intrăm pe programe naționale, ceea ce ar asigura o mai bună finanțare, precum și eficientizarea activității asociației”, a declarat Gabriela-Cristina Aissiou, președintele MEDIHELP.

Finanțarea asociației se realizează prin cotizații ale membrilor, la care se adaugă sponsorizări și donații. Pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate, asistenții care doresc să lucreze în îngrijiri la domiciliu sunt testați în prealabil, iar proba practică este eliminatorie.

Pacienții care doresc să li se asigure îngrijiri la domiciliu pot apela, 24 de ore din 24, numerele de telefon 0745597163 (Gabriela-Cristina Aissiou) sau 0722457232 (Valentina Pasat).