PAȘCANI:. Premii la „Zilele Spitalului CFR”

Organizat de Spitalul C.F. Pașcani și Ordinul Asistenților Medicali din România – filiala Iași, simpozionul „Zilele Spitalului CFR Pașcani” a avut loc în perioada 7-9 mai la Hotelul „Central”. Simpozionul a fost prilejuit de împlinirea a 80 de ani de existență a unității sanitare din localitate. Tematica științifică a fost împărțită în trei secțiuni: „Îngrijirea

Organizat de Spitalul C.F. Pașcani și Ordinul Asistenților Medicali din România – filiala Iași, simpozionul „Zilele Spitalului CFR Pașcani” a avut loc în perioada 7-9 mai la Hotelul „Central”. Simpozionul a fost prilejuit de împlinirea a 80 de ani de existență a unității sanitare din localitate.

Tematica științifică a fost împărțită în trei secțiuni: „Îngrijirea pacienților cu HTA”, „Îngrijirea pacienților cu hemoragie digestivă superioară” și „Îngrijirea pacienților cu insuficiență cardiacă”.

Întâlnirea, care s-a desfășurat sub semnul preocupării pentru o mai bună îngrijire a pacienților, a fost utilă din punct de vedere profesional, susțin organizatorii. Ei mai spun că manifestarea a contribuit, prin schimbul de experiență, la creșterea calității actului medical. „Felicit asistenții medicali pentru inițiativa organizării acestei manifestare. Lucrările sunt, în linii mari, de calitate, ceea ce arată preocuparea pentru permanenta perfecționare profesională”, a spus dr. Dan Savin, șeful Secției Interne din cadrul Spitalului CFR Pașcani.

La rândul său, Gabriela Cristina Aissiou, liderul filialei OAMR din cadrul Spitalului C.F., a precizat: „Ne bucurăm că simpozionul a atras atât de mulți colegi, deși suntem abia la prima ediție. Desigur, au existat și puncte slabe, dar acestea sunt inevitabile, cel puțin la început. Sperăm ca anul viitor deficiențele să dispară, iar calitatea lucrărilor prezentate să fie mai bună ca acum.”

Conducerea OAMR Iași a fost reprezentată de Tania Bararu, secretar județean. Ea a apreciat că prima ediție a „Zilelor Spitalului CFR Pașcani” reprezintă un început bun. „Organizatorii merită felicitări pentru eforturile făcute. De asemenea, interesul manifestat de asistenții medicali față de acest eveniment demonstrează că dorim să fim mereu la curent cu ceea ce este nou în domeniu”, a spus Tania Bararu.

La manifestare au participat circa 200 de asistenți medicali. Autorii lucrărilor au primit 18 credite, colaboratorii 15, iar asistenților care au participat fără lucrări 12 credite. În premieră, organizatorii au acordat premii pentru cea mai bună redactare, pentru originalitate și pentru cea mai bună prezentare a unei lucrări.