PAŞCANI:. Asistenții medicali vor să se alinieze standardelor europene

Peste 70 de asistenți medicali din județele Iasi, Galați, Prahova, Argeș și București au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Simpozionul cu tema „Activitatea asistentului medical în practica modernă”. Organizat de Spitalul CFR Pașcani și filiala locală a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, simpozionul s-a desfășurat la Hotelul „Central” pe parcursul a trei

Peste 70 de asistenți medicali din județele Iasi, Galați, Prahova, Argeș și București au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Simpozionul cu tema „Activitatea asistentului medical în practica modernă”.

Organizat de Spitalul CFR Pașcani și filiala locală a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, simpozionul s-a desfășurat la Hotelul „Central” pe parcursul a trei zile. În cadrul manifestării au fost abordate teme precum „Comunicare și responsabilitate în echipa medicală”, „Osteoporoza în atenția asistentului medical” și „Percepția activității asistentului medical în reforma sanitară”. Manifestarea s-a încheiat cu work-shop-ul „Bioetica în practica medicală”.

„Nu întâmplător am ales această temă. Osteoporoza afectează persoane de peste 40 de ani. După această vârstă, rezistența osoasă scade, iar fracturile sunt mult mai frecvente. Pe de altă parte, circa 10% dintre asistenții medicali sunt afectați de această maladie. De asemenea, am vorbit despre comunicarea cu pacientul deoarece aceasta este foarte importantă pentru calitatea actului medical. De altfel, în Occident relația asistent-pacient ocupă un loc de frunte în ierarhia priorităților”, a declarat Gabriela-Cristina Aissiou, liderul OAMMR Pașcani.

Participanții fără lucrări au primit 14 credite, coautorii – 17, iar autorii au obținut 21 de credite.