NEW YORK:. O femeie a murit după 24 de ore de așteptare în holul unui spital

Se întâmplă și la ei. Abuzuri grave, neglijență, murdărie, personal medical indiferent la suferința pacienților. Nu este vorba despre un spital din România, ci din Statele Unite! O femeie internată în spitalul Kings, din New York, a murit nebăgată în seamă de nimeni într-o sală de așteptare unde se afla de nu mai puțin de

Se întâmplă și la ei. Abuzuri grave, neglijență, murdărie, personal medical indiferent la suferința pacienților. Nu este vorba despre un spital din România, ci din Statele Unite! O femeie internată în spitalul Kings, din New York, a murit nebăgată în seamă de nimeni într-o sală de așteptare unde se afla de nu mai puțin de 24 de ore.

Esmin Green, în vârstă de 49 de ani, a fost internată după ce a fost cuprinsă de o stare de agitație. Așteptând să fie repartizată într-un salon, femeia s-a prăbușit pe podea, dar, nimeni nu a băgat-o în seamă ore în șir. Nici chiar gardianul spitalului nu a binevoit să se ridice de pe scaun când a văzut-o pe pacienta căzută la pământ.

Când personalul spitalului a venit să îi dea primul ajutor, femeia era deja moartă. Corporația pentru Sănătate din New York, în subordinea căreia se află spitalul, a anunțat concedierea a șase angajați. Scandalul nu se oprește, însă aici. Uniunea pentru Libertăți Civile din New York a dat în judecată Corporația.

Secția de psihiatrie a spitalului, unde s-a produs incidentul, a mai făcut și anul trecut obiectul unor critici dure privind tratamentele aplicate pacienților și indiferența personalului medical.

Sursa: Realitatea TV, 2 iulie 2008