IAŞI:. Manifestări importante la Neuro

Un eveniment medical extrem de important se va derula pe parcursul a trei zile. Este vorba de al IX lea Simpozion de Neurologie Iași-Chișinău, simpozion organizat de Clinica I de Neurologie din cadrul Spitalului „Sf. Treime”. Această manifestare, care are ca teme principale „Manifestări neurologice în bolile generale” și „Actualități în științele neurale”, a devenit

Un eveniment medical extrem de important se va derula pe parcursul a trei zile.

Este vorba de al IX lea Simpozion de Neurologie Iași-Chișinău, simpozion organizat de Clinica I de Neurologie din cadrul Spitalului „Sf. Treime”. Această manifestare, care are ca teme principale „Manifestări neurologice în bolile generale” și „Actualități în științele neurale”, a devenit deja o tradiție, aceasta oragnizându-se alternativ atât la Chișinău cât și la Iași. În acest an a venit rândul Iașului să primească 25 de oaspeți din capitala Republicii Moldova. Joi seara va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului cu participarea a numeroase oficialități, printre care și cele locale, cărora li se vor alătura membrii din conducerea UMF Iași, precum și șefii catedrelor de Neurologie de la UMF din Chișinău. Manifestarea care se va întinde pe parcursul a trei zile a fost asociată cu un alt eveniment medical, care se va desfășura atât la Hotelul Astoria cât și în incinta instituției sanitare.

Zilele Spitalului „Sf. Treime”

Simpozionul se va suprapune cu Zilele Spitalului „Sf. Treime” (Spitalul de Neurochirurgie), care împlinește 33 de ani de existență. Cu această ocazie, cadrele medicale au pus la punct un program deosebit. „Prima zi va fi dedicată expunerii unor lucrări de neurologie. Cea de a doua zi va întruni toate specializările spitalului, adică neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, anestezie și terapie intensivă. Cea de a treia zi va fi dedicată istoriei neurochirurgiei ieșene, când va avea loc de altfel și o masă rotundă pe această temă, chiar în amfiteatrul spitalului. Se vor susține 40 de lucrări științifice, în cadrul unei sesiuni de comunicări, lucrări care vor acoperi toate specializările”, a declarat dr. Dana Turliuc, director medical la Spitalul de Neurochirugie Iași.
Mihaela CIOBOTARI

(„Flacăra Iașului”, 26 octombrie 2005)