LONDRA:. Sancțiunile aplicate asistenților medicali, publicate pe Internet

LONDRA:. Sancțiunile aplicate asistenților medicali, publicate pe Internet

Numele asistenților medicali și moașelor din Marea Britanie care sunt suspendați temporar sau fac obiectul unei sancțiuni finale aplicate de Consiliul Asistenților Medicali și Moașelor (NMC), vor fi făcute publice pe site-ul instituției, în cadrul secțiunii de căutare în baza de date a organizației. În trecut, numele asistenților medicali și moașelor care al căror drept

Numele asistenților medicali și moașelor din Marea Britanie care sunt suspendați temporar sau fac obiectul unei sancțiuni finale aplicate de Consiliul Asistenților Medicali și Moașelor (NMC), vor fi făcute publice pe site-ul instituției, în cadrul secțiunii de căutare în baza de date a organizației.

În trecut, numele asistenților medicali și moașelor care al căror drept de practică fusese suspendat sau ridicat în urma unui caz de malpraxis investigat de NMC sau care erau suspuși unei suspendări temporare în timpul anchetei erau făcute publice doar pe pagina NMC dedicată audierilor și soluțiilor date în fiecare caz, timp de maximum 4 luni. Conform noilor directive și modificărilor aduse programului de căutare în baza de date a instituției, care au intrat în vigoare de pe 4 ianuarie 2013 și care își propun să mărească siguranța oferită pacienților, orice persoană poate căuta numele unui asistent sau al unei moașe pentru a vedea dacă acesta sau aceasta a fost supus(ă) unor sancțiuni, unei suspendări temporare sau a primit interdicția de a profesa începând cu data de 1 ianuarie 2008 și până în prezent.

Numele persoanelor al căror drept de practică a fost ridicat definitiv va fi disponibil pe website-ul instituției timp de 60 de ani după aplicarea sancțiunii sau până în momentul în care Consiliul va fi informat în scris de decesul acestora.

Ordinele de suspendare, ordinele care dispun măsuri privind condițiile de practică sau suspendările temporare (cu sau fără anumite condiții) vor fi afișate atât timp cât vor fi în vigoare.

Măsura de publicare a acestor informații suplimentare, în cadrul secțiunii de căutare în baza de date a organizației, a fost luată ca urmare a recomandărilor primite din partea Autorității Standardelor Profesionale, care a dorit ca NMC să se alinieze cu măsurile luate de alte organizații de profil din domeniul medical, care furnizează deja astfel de date.