LONDRA:. Pacienți morți de foame în spitalele britanice

Indiferența personalului medical a dus la moartea a peste 100 de oameni anul trecut, din cauza subnutriției sau a deshidratării. Un număr de 43 de pacienți au murit de foame anul trecut și 111 de sete în timp ce erau tratați în spitalele de stat din Marea Britanie, arată cifrele Oficiului Național de Statistică din

Indiferența personalului medical a dus la moartea a peste 100 de oameni anul trecut, din cauza subnutriției sau a deshidratării.
Un număr de 43 de pacienți au murit de foame anul trecut și 111 de sete în timp ce erau tratați în spitalele de stat din Marea Britanie, arată cifrele Oficiului Național de Statistică din Regat.

Aceste cifre au fost dezvăluite de guvern în condițiile unor îngrijorări din ce în ce mai mari privind felul cum sunt tratați pacienții din spitalele de stat. În alte 558 de cazuri, medicii au notat că pacienții au murit „în condiții de deshidratare severă”. De asemenea, 21.696 de pacienți au murit din cauza unei septicemii severe, o condiție care este asociată cu rănile infectate.

Katherine Murphy, șefa Asociației Pacienților, a declarat că statisticile sunt „o reflectare dură și rușinoasă a Marii Britanii din secolul al XIX-lea”. Organizațiile de caritate afirmă că aceste cifre sunt șocante, dat fiind că decesele erau evitabile.

Aceste statistici urmează unei serii de scandaluri privind îngrijirea bătrânilor în spitalele britanice, care au dus la intervenția directă a premierului David Cameron. Acesta a ordonat personalului medical să se ocupe mai bine de pacienți. Potrivit noilor dispoziții, asistentele trebuie să verifice starea pacienților o dată la fiecare oră, pentru a vedea dacă le este foame, dacă au dureri sau dacă au nevoie de ajutor.

Un raport publicat săptămâna trecută de Colegiul Regal al Medicilor arată că prea multe spitale tratează pacienții drept „condiții medicale” și nu drept oameni ceea ce duce la ignorarea nevoilor de bază, fizice și emoționale, ale acestora. De exemplu, într-un spital din Redditch (Worcestershire), doctorii au ajuns să prescrie pacienților apă, pentru a se asigura că asistentele nu uită acest lucru, arată un raport al unei inspecții efectuate în mai.

Potrivit raportului, în multe cazuri, asistentele lăsau tăvile cu mâncare în fața pacienților care erau prea slăbiți pentru a mânca singuri, iar apoi le luau înapoi neatinse.

Un raport al agenției de reglementare în domeniul sănătății a condamnat sistemul medical de stat pentru tratamentul inuman al pacienților vulnerabili.

Sursa: Adevărul