LONDRA:. NMC măreşte taxa de înscriere

LONDRA:. NMC măreşte taxa de înscriere

Asistenţii medicali şi moaşele care doresc să lucreze în Marea Britanie vor plăti mai mult la înscrierea în organizaţia profesională. Nursing and Midwifery Council (NMC) a decis, recent, să majoreze taxa de înscriere de la 76 de lire sterline, valoarea actuală, la 100 de lire. Organizaţia precizează, într-un comunicat de presă, că cheltuielile au crescut

Asistenţii medicali şi moaşele care doresc să lucreze în Marea Britanie vor plăti mai mult la înscrierea în organizaţia profesională.

Nursing and Midwifery Council (NMC) a decis, recent, să majoreze taxa de înscriere de la 76 de lire sterline, valoarea actuală, la 100 de lire.

Organizaţia precizează, într-un comunicat de presă, că cheltuielile au crescut constant în ultimii ani, în ciuda eforturilor de eficientizare a activităților şi de micșorare a costurilor. Ca urmare, s-a iniţiat o consultare a membrilor în privinţa majorării taxei de înscriere de la 76 la 120 de lire sterline. Propunerea a fost respinsă de majoritatea membrilor NMC, iar pentru acoperirea cheltuielilor organizaţia a acceptat un ajutor financiar guvernamental, în valoare de 25 de milioane de lire.

Noua taxă de înscriere se aplică din februarie 2013 şi va fi revizuită anual, precizează NMC.