IAŞI:. Ziua Internaţională a Moaşelor

IAŞI:. Ziua Internaţională a Moaşelor

„Ziua Internaţională a Moaşelor”, este o ocazie pentru a conştientiza întreaga lume de aportul important pe care îl aduc moaşele în sprijinul sănătăţii. Confederația Internațională a Moaşelor (ICM) a lansat ideea celebrării Zilei Internaționale a Moaşelor în asociațiile membre la sfârşitul anilor 1980. În 1991, a fost aniversată pentru prima dată la 5 mai. De

„Ziua Internaţională a Moaşelor”, este o ocazie pentru a conştientiza întreaga lume de aportul important pe care îl aduc moaşele în sprijinul sănătăţii.

Confederația Internațională a Moaşelor (ICM) a lansat ideea celebrării Zilei Internaționale a Moaşelor în asociațiile membre la sfârşitul anilor 1980.

În 1991, a fost aniversată pentru prima dată la 5 mai. De atunci, peste 50 de națiuni celebrează anual această zi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Confederația Internațională a Moașelor (ICM) conlucrează pentru organizarea manifestărilor din această zi pentru a promova calitatea de moașă ca însoțitor calificat pentru gravide și participarea acesteia la naștere. Acest lucru se realizează în moduri diferite, în funcție de particularitățile (obiceiuri, tradiții, sisteme medicale) din fiecare țară. Moașele sunt considerate esențiale pentru atingerea obiectivelor OMS și ICM de reduce a mortalității materne și a noilor născuți.

VIDEO: YouTube
LA MULTI ANI TUTUROR MOAŞELOR!