IAŞI:. „Zilele Pediatriei Ieșene”

Conferința Națională „Zilele Pediatriei Ieșene N. N. Trifan” a ajuns la a 18-a ediție. Manifestarea se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie a.c.. Ceremonia de deschidere are loc joi, 3 noiembrie 2005, ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, după care va urma spectacolul cu piesa „Banii n-au miros”, în regia lui

Conferința Națională „Zilele Pediatriei Ieșene N. N. Trifan” a ajuns la a 18-a ediție.

Manifestarea se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie a.c..

Ceremonia de deschidere are loc joi, 3 noiembrie 2005, ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, după care va urma spectacolul cu piesa „Banii n-au miros”, în regia lui Ovidiu Lazăr.

Temele generale ce vor fi abordate în cadrul secțiunii asistenților medicali sunt „Îngrijirile în bolile respiratorii la copil” și „Nutriția copilului sănătos și bolnav”. Lucrările încep vineri, 4 noiembrie, la Sala de Conferințe a Hotelului „Unirea”. Dimineața, de la ora 8.30, vor avea loc comunicări pe tema „Îngrijirile în boli respiratorii la copil” și „Îngrijirile copilului cu boli hepatice”, iar în partea a doua a zilei (de la ora 15.00) se va discuta despre „Nutriția copilului sănătos și bolnav”.

Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 9.30, în Amfiteatrul „Prof. Marcel Burdea” de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria”, este programat un curs pe tema „Actualități în boli alergice și imune la copil”. Vor ține prelegeri conf. dr. Aurica Rugină („Infecția respiratorie la copilul cu boli alergice”), prof. dr. Stela Goția („Comunicare cu diagnosticarea in VIVO și in VITRO în bolile alergice mediate de IgE la copil”), conf. dr. Constantin Ailoaie („Investigații și supravegherea tratamentului în ACJ”) și prof. dr. Evelina Moraru („Particularități în nutriția nou-născutului, sugarului și copilului mic cu risc sau boli atopice”).

Asistenții medicali care participă fără lucrări primesc 14 credite, co-autorii – 16, iar prim-autorii – 17 credite.