Peste trei sute de asistenți medicali ieșeni sunt așteptați să participe la cea de-a patra ediție a „Zilelor Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie”. Organizată de Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T.
Peste trei sute de asistenți medicali ieșeni sunt așteptați să participe la cea de-a patra ediție a „Zilelor Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie”.
Organizată de Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, manifestarea are loc în perioada 3-4 martie 2006, la Hotel „Europa” include un „Curs intensiv de Gastroenterologie” care se adresează atât medicilor, cât și asistenților de specialitate și nu numai.
„Zilele Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie” se deschid pe 3 martie, ora 8.30, când se va prezenta „Raportul de activitate” al instituției. Între temele ce vor fi abordate în cadrul manifestării se numără „Hepatitele cronice virale B”, „Pacientul cirotic – supraveghere și controlul complicațiilor”, „Helicobacter pylori și afectarea tubului digestiv”.
Un loc aparte îl ocupă reforma în sănătate. Discuțiile se vor desfășura sub genericul „Reforma în sănătate: Cum ne afectează?”, iar invitați sunt ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, precum și reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Colegiului Medicilor, Direcției de Sănătate Publică Iași.
„La manifestare și-au anunțat participarea nume mari din toate centrele universitare ale țării: București, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, Constanța. Vom aborda teme de actualitate, dat fiind că în ultimul an s-au făcut descoperiri importante, iar în endoscopie – ca să dau numai un exemplu – au fost înregistrate progrese mari. Ne așteptăm să vină peste 400 de medici și știu că aproape tot atâția asistenți vor participa la curs, cea ce arată importanța pe care profesioniștii o acordă acestei specialități”, a declarat prof. dr. Carol Stanciu, directorul Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași.
Asistenții care doresc să participe se pot înscrie la comitetul de organizare de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie până pe 25 februarie sau la secretariatul tehnic de la Hotel „Europa”, în ziua de 3 martie. Taxa de înscriere este de 35 RON (350 000 de lei vechi).
Lucrările științifice se susțin pe 4 martie, între orele 14.00 și 20.00, în amfiteatrul Clinicii a II-a Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon”. Diplomele de participare se eliberează pe loc.
Manifestarea este creditată de OAMMR cu 21 de credite EMC pentru asistenții participanți și cu 24 de credite pentru autorii de lucrări.