IAŞI:. Sute de asistenți medicali la „Un secol de psihiatrie”

IAŞI:. Sute de asistenți medicali la „Un secol de psihiatrie”

Peste 250 de asistenți medicali din întreaga țară vor participa, în Capitala Moldovei, la Congresul Național de Psihiatrie, manifestare dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola” Iași. Având ca temă generală „Un secol de psihiatrie”, Congresul cuprinde numeroase lucrări de specialitate prezentate atât de medici, cât și de

Peste 250 de asistenți medicali din întreaga țară vor participa, în Capitala Moldovei, la Congresul Național de Psihiatrie, manifestare dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola” Iași.

Având ca temă generală „Un secol de psihiatrie”, Congresul cuprinde numeroase lucrări de specialitate prezentate atât de medici, cât și de asistenți medicali. Secțiunea dedicată asistenților, care are ca deviză „Rolul asistentului medical în psihiatrie”, are loc pe 7 octombrie, de la ora 9.00, în Amfiteatrul „Petre Brânzei”. În prima parte, asistenții medicali vor asista la o prezentare de lucrări științifice, iar în cea de-a doua este programat cursul „Coordonate fundamentale în psihopedagogia medicală”, susținut de prof. psiholog Nicolae Cosmovici.

Lucrările științifice abordează teme precum: „Asistenta medicală, factor important în ușurarea suferinței persoanelor cu tulburări psihice”, „Relaționarea asistentului medical cu tânărul heroinoman”, „Noi perspective în îngrijirea persoanelor diagnosticate cu „schizofrenie”. Casa protejată”, „Riscul de accidente profesionale prin expunere la sânge a personalului medical”, „Sensuri etice ale responsabilității medicale in psihiatrie”, „Aspecte ale vulnerabilității la vârsta adolescenței – model de îngrijire”.

Manifestarea este creditată cu 10 credite EMC.