IAȘI:. Sesiune de comunicări științifice: „I stop TB”

Asistenții medicali ieșeni discută din nou despre combaterea tuberculozei. Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași organizează, pe 22 martie 2008, sesiunea de comunicări științifice cu tema „Eu opresc tuberculoza”. Manifestarea are loc de la ora 9.30, în Aula Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și este dedicată Zilei Internaționale

Asistenții medicali ieșeni discută din nou despre combaterea tuberculozei.

Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași organizează, pe 22 martie 2008, sesiunea de comunicări științifice cu tema „Eu opresc tuberculoza”. Manifestarea are loc de la ora 9.30, în Aula Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și este dedicată Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Tuberculozei.

„Încercăm în permanență să conștientizăm populația de pericolul tuberculozei, o boală de care populația continuă să se teamă, în ciuda descoperirii de medicamente anti-tuberculase eficiente. Netratarea tuberculozei duce la moarte sigură. Mai mult, bolnavul împrăștie, atunci când tușește, bacili tuberculoși, iar persoanele aflate în preajmă se pot îmbolnăvi, inspirând aerul contaminat. Tratamentul trebuie urmat corect, iar după trei-patru săptămâni persoana bolnavă nu mai este contagioasă, practic, nu mai transmite boala. Vindecarea se poate obține, dar numai în condițiile unui tratament corect, sub directă observare medicală”, a declarat Tania Bararu, secretar general al OAMMR Iași.

Taxa de participare este de 50 RON și se achită la sediul OAMMR Iași (Piața Unirii nr. 5) până la data de 15 martie 2008. Manifestarea este creditată de OAMMR cu 21 credite EMC.