IAŞI:. „Schimbă Ritmul – 2018”

IAŞI:. „Schimbă Ritmul – 2018”

Asistenţii medicali ieşeni sunt invitaţi să schimbe ritmul. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor invită membrii Filialei Iaşi să se implice într-un proiect de informare şi conştientizare despre efectele fibrilaţiei atriale şi a riscului apariţiei accidentelor vasculare cerebrale. Campania „Schimbă Ritmul – 2018” constă într-o serie de instrumente şi materiale de comunicare online şi ofline, întâlniri

Asistenţii medicali ieşeni sunt invitaţi să schimbe ritmul.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor invită membrii Filialei Iaşi să se implice într-un proiect de informare şi conştientizare despre efectele fibrilaţiei atriale şi a riscului apariţiei accidentelor vasculare cerebrale.

Campania „Schimbă Ritmul – 2018” constă într-o serie de instrumente şi materiale de comunicare online şi ofline, întâlniri cu presa şi mese rotunde cu specialişti, evenimente publice de informare pentru publicul larg.

Evenimentul implică montarea, în perioada 17–21 octombrie 2018, în Parcul Copou, a două corturi de tip profesional, precum şi organizarea unei conferinţe de presă.

Membrii OAMGMAMR Iaşi care doresc să se implice, ca voluntari, în campania „Schimbă Ritmul – 2018” se pot înscrie prin trimiterea unui e-mail la secretariat@oammr–iasi.ro, cu precizarea datelor de contact (e-mail, telefon). Data-limită de înscriere este 15 octombrie 2018, ora 15.00.

În cadrul evenimentului se vor efectua investigaţii medicale – consultaţie clinică cardiologică, măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiogramă –, precum şi discuţii educative, de informare şi conştientizare privind riscurile pacienţilor cu fibrilaţie atrială. Persoanele suspectate de a avea risc de fibrilaţie atrială sau de accident vascular cerebral (AVC) ischemic secundar fibrilaţiei atriale vor fi îndrumaţi la medicul de familie pentru investigaţii suplimentare.

Pentru activitatea în regim de voluntariat se vor întocmi contracte de voluntariat și se vor elibera Certificate de participare ca voluntar.

Document atașat:
Descriere sumară a Campaniei de informare și conștientizare la nivel național a populației despre efectele fibrilației atriale și implicit a riscului apariției accidentelor vasculare cerebrale – Schimbă Ritmul (format .PDF)

Foto: Marius Asăndulesei / OAMGMAMR Iași