IAŞI:. Reuniunea Anuală a Oftalmologilor

Iaşul este, în luna mai, capitala oftalmologiei româneşti. Aici se desfăşoară, în perioada 28-31 mai 2014, Conferinţa „Reuniunea Anuală a Oftalmologilor din România – Ediţia Aniversară 50”. Organizată de Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea

Iaşul este, în luna mai, capitala oftalmologiei româneşti.

Aici se desfăşoară, în perioada 28-31 mai 2014, Conferinţa „Reuniunea Anuală a Oftalmologilor din România – Ediţia Aniversară 50”.

Organizată de Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea Română de Glaucom și Fundația DIAPREG, conferinţa are o secţiune dedicată asistenţilor medicali. Manifestarea are loc la Centrul Providenţa, peste 70 de asistenţi medicali din toată ţara fiind aşteptaţi să participe.

„Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când se organizează Reuniunea Anuală a Oftalmologilor din România, iar pentru asistenţii medicali este a cincea ediţie. Creştem în ochii tuturor, iar acum avem cursuri foarte interesante, precum şi o zi dedicată lucrărilor ştiinţifice. Cursurile vizează problemele medicale oftalmologice referitoare la acuitatea vizuală, keratometrie, biometrie, ecografia oculară, fiind susţinute de medici specialişti. Nu va lipsi o secţiune live, mai exact transmiterea, în direct, în circuit închis, a unor intervenţii chirurgicale dintr-o clinică de specialitate”, a declarat Liliana Ionescu, asistent-şef în cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi.

Secţiunea dedicată asistenţilor medicali debutează joi, 28 mai 2014, la ora 14.30, cu tematica „Rolul asistentului medical în examenul funcţional oftalmologic”, care include un curs şi un work-shop. Participanţii vor aborda subiecte precum „Acuitatea vizuală” şi „Keratometria”. Manifestarea continuă vineri, 30 mai, între orele 16.00-18.30, cu sesiunea de comunicări cu tema „Îngrijiri pre, intra şi postoperatorii”, coordonatorul programului fiind conf. dr. Camelia Margareta Bogdănici. De asemenea, sunt programate două ateliere de lucru având ca subiect „Câmpul vizual” şi „Ecografia oculară”. Sâmbătă, 31 mai, vor avea loc două ateliere pe biometrie, respectiv keratometrie. Vor vorbi dr. Ciprian Danielescu, dr. Crenguţa Feraru şi dr. Constantin Grigoraş.

Pentru asistenţii medicali, taxa de participare este de 150 de lei.

Detalii suplimentare pe www.raoiasi.ro.

UPDATE 8 mai 2014, ora 11.20: Manifestarea este creditată de OAMGMAMR cu 12 credite EMC.