IAȘI:. Reavizarea Certificatelor de Membru pe anul 2013

Filiala Iași a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România începe reavizarea Certificatelor de Membru pe 7 ianuarie 2013. Pentru reavizare, membrii Filialei trebuie să prezinte certificatul de membru în original, asigurarea de malpraxis valabilă pe anul 2013 și certificatele de participare la manifestări științifice. În vederea achitării cotizației, asistenții/moașele care lucrează

Filiala Iași a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România începe reavizarea Certificatelor de Membru pe 7 ianuarie 2013.

Pentru reavizare, membrii Filialei trebuie să prezinte certificatul de membru în original, asigurarea de malpraxis valabilă pe anul 2013 și certificatele de participare la manifestări științifice. În vederea achitării cotizației, asistenții/moașele care lucrează în farmacii cu circuit deschis, laboratoare, cabinete medicale individuale sau ambulatorii de specialitate vor prezenta Raportul per salariat (adeverința de salariat) – extras din REVISAL (de la serviciul contabilitate al unității), emis în ziua anterioară prezentării la reavizare, semnat și stampilat de angajator.

Colegii din spitale sunt rugați să înmâneze documentele reprezentanților Filialei în unitățile în care lucrează, astfel încât să se evite aglomerația la sediu, unde sunt așteptați asistenții medicali din medicina școlară, de familie, laboratoare, farmacii etc.

Potrivit Programului Național de Educație Medicală Continuă, „sunt exceptați de la obligativitatea de a acumula creditele stabilite pentru un an calendaristic membrii OAMGMAMR care au profesat o perioadă mai mică de șase luni în anul calendaristic respectiv și asistenții medicali nevăzători”.

Dacă numărul de credite obținut de un membru OAMGMAMR depășește numărul total de credite stabilit (30 într-un an calendaristic), diferența se reportează pentru anul următor, în limita a 15 credite EMC.

Reavizarea certificatelor de membru se face până la 31 martie 2013.

Viza aplicată este valabilă pentru întreg anul 2013.

Membrii Filialei pot verifica, personal, creditele acumulate în 2012, dacă se loghează AICI. Cei care nu au cont își pot crea unul AICI. Vă rugăm nu uitați parola de acces (o puteți păstra într-un fișier Word pe calculatorul de acasă), deoarece recuperarea acesteia este foarte dificilă, iar crearea unui alt cont – imposibilă.

Potrivit art. 14, alin 2 din Statutul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, „asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali care nu realizează anual numărul minim de credite stabilit de Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România li se poate suspenda dreptul de liberă practică, până la realizarea numărului de credite respective”.