IAŞI:. Protocol de colaborare între OAMMR și Colegiul Farmaciștilor

Farmaciștii și asistenții ieșeni se vor perfecționa împreună pe plan profesional, în beneficiul pacientului. Filialele ieșene ale Colegiului Farmaciștilor din România și Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România au încheiat astăzi, 18 iulie 2006, un protocol de colaborare. Documentul a fost semnat de farm. pr. Gabriela Streit, președintele CFR Iași, și Liliana Iordache, președintele

Farmaciștii și asistenții ieșeni se vor perfecționa împreună pe plan profesional, în beneficiul pacientului.

Filialele ieșene ale Colegiului Farmaciștilor din România și Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România au încheiat astăzi, 18 iulie 2006, un protocol de colaborare. Documentul a fost semnat de farm. pr. Gabriela Streit, președintele CFR Iași, și Liliana Iordache, președintele OAMMR Iași.

Potrivit protocolului, cele două organizații se recunosc reciproc ca reprezentant unic și legitim al profesiei de farmacist, respectiv de asistent medical/farmacie/moașă. De asemenea, CFR și OAMMR Iași „se vor informa reciproc și în timp util în legătură cu fiecare manifestare științifică pe care le vor organiza pe parcursul anului 2006 în județul Iași”. Mai mult, CFR Iași va solicita ca la toate manifestările științifice organizate să existe secțiuni de asistenți medicali/moașe, care vor putea să aibă astfel acces la informații de ultimă oră din specialitatea în care își desfășoară activitatea.

O deosebită importanță este acordată bunelor relații profesionale. În consecință, „CFR Iași și OAMMR Iași se vor informa reciproc în legătură cu orice situație conflictuală din cadrul echipei farmaceutice sau de culpă farmaceutică, adusă la cunoștința uneia dintre părți, și convin, în vederea prevenirii și/sau rezolvării acestor situații, să înființeze o comisie mixtă a cărei activitate va fi reglementată ulterior”.

„Atât farmaciștii cât și asistenții de farmacie au nevoie de o pregătire continuă din punct de vedere profesional. Sunt multe simpozioane, conferințe și chiar congrese creditate atât la nivel județean, cât și național. Consider că este bine ca asistenții de farmacie să participe la aceste manifestări, în acest fel fiind la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Mai mult, protocolul constituie o posibilitate ca asistenții de farmacie să acumuleze numărul necesar de credite”, a declarat farm. pr. Gabriela Streit, președintele Colegiului Farmaciștilor Iași.

„Am avut multe solicitări din partea colegilor noștri asistenți de farmacie pentru participarea la manifestări științifice de specialitate, dar până acum nu am avut posibilitatea de a acorda credite. De acum înainte, asistenții de farmacie pot participa la toate cursurile, simpozioanele și congresele organizate de Colegiul Farmaciștilor, ei urmând să primească credite în conformitate cu Programul Național EMC al OAMMR. În ceea ce privește manifestările organizate de firmele de medicamente, acestea trebuie să depună, în prealabil, la sediul nostru, documentația necesară în acest sens”, a precizat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Acesta este cel de-al doilea protocol pe care OAMMR Iași îl încheie cu o organizație profesională din domeniul medical, după cel cu Colegiul Medicilor Iași, în luna februarie a acestui an.

Protocolul de colaborare a intrat în vigoare astăzi și este valabil până la 31 decembrie 2006, putând fi prelungit prin încheierea unui act adițional.