Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, în colaborare cu Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România organizează practica de vară a studenţilor Facultăţii de Medicină printr-un sistem de mentorat cu implicaţii în perfecţionarea profesională continuă a personalului medical. Asistenţii medicali vor fi implicaţi în activităţi de
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, în colaborare cu Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România organizează practica de vară a studenţilor Facultăţii de Medicină printr-un sistem de mentorat cu implicaţii în perfecţionarea profesională continuă a personalului medical.
Asistenţii medicali vor fi implicaţi în activităţi de mentorat şi coordonare, predominant în activităţi de abilităţi clinice fundamentale în manevre medicale pentru studenţii Facultăţii de Medicină.
„Pentru a evita eventuale disfuncţionalităţi în repartizarea studenţilor dar şi în atribuirea creditelor EMC vă rugăm să reconfirmaţi interesul dumneavoastră de a figura în baza de date a programului de mentorat şi de a coordona, în perioada 30 iulie – 19 august 2015, practica de vară a unui singur student ce anterior a parcurs şi promovat o pregătire în manopere medicale fundamentale în cadrul Centrului de Simulare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi”,se menţionează în adresa UMF către OAMGMAMR Iaşi.
Asistenţii medicali ieşeni care doresc să participe la programul de mentorat trebuie să fie absolvenţi de şcoală postliceală sau facultate de Asistenţă Medicală, să aibă examenul de grad principal promovat şi să lucreze într-un spital.
Participarea la programul de mentorat este gratuită.
Înscrierile se fac la sediul OAMGMAMR Iaşi, până la 15 iulie 2015. La înscriere nu este necesar nici un dosar, acesta se va cere ulterior de la UMF.
La program se pot înscrie maxim 150 de asistenţi, iar cei care participă obţin 15 credite EMC.
Programul de mentorat a debutat printr-un proiect pilot în 2012. Atunci, la program au participat 51 de asistenţi medicali, în 2013 – 60 de asistenţi, iar în 2014 numărul participanților a fost de 37.
Foto: insidehighered.com