IAŞI:. Primul Congres Internațional de psihiatrie de mare anvergură din România

Bolile psihice tind să ocupe primele locuri în topul îmbolnăvirilor în toată lumea. România nu face excepție, ba chiar se poate spune că este cu un pas înainte. La noi s-au înregistrat cu aproximativ 30 procente mai multe sindroame depresiv-anxioase decât în urmă cu 10 ani, date fiind condițiile socio-economice și culturale specifice. Și acesta

Bolile psihice tind să ocupe primele locuri în topul îmbolnăvirilor în toată lumea. România nu face excepție, ba chiar se poate spune că este cu un pas înainte. La noi s-au înregistrat cu aproximativ 30 procente mai multe sindroame depresiv-anxioase decât în urmă cu 10 ani, date fiind condițiile socio-economice și culturale specifice. Și acesta este doar un exemplu.

În acest context cei mai buni specialiști de pe trei continente, membrii ai organizației „Bridging Eastern and Western Psychiatry”, se vor reuni la Iași în cadrul „9th Congress for Bridging Eastern and Western Psychiatry” – Primul Congres Internațional de psihiatrie de mare anvergură din România – care se va derula în perioada 9-12 iunie 2006, la Hotel „Europa” și Spitalul Socola. Organizația are ca scop colaborarea specialiștilor din toate școlile de psihiatrie din lume, astfel încât sistemele noastre să ajungă la un numitor comun cu cele din vest, din punct de vedere organizațional, al managementului de diagnostic și terapeutic, în beneficiul pacientului.

Vă invităm să participați la lucrările acestui congres; deschiderea oficială va avea loc joi 08.06.2006 la Hotel „Europa” la ora 18:30. După festivitatea de deschidere, la ora 19, organizatorii și invitații vă vor sta la dispoziție pentru a afla mai multe despre acest domeniu fascinant – Psihiatria.

De asemenea, vom fi onorați să participați și la cocktail-ul organizat la Hotel „Europa”, la ora 19.

Prof. Univ. Dr. Vasile Chiriță
Președintele Comitetului Internațional Științific