IAŞI:. Primarul Mihai Chirica, aprecieri pentru asistenţi medicali şi moaşe

IAŞI:. Primarul Mihai Chirica, aprecieri pentru asistenţi medicali şi moaşe

Asistenţii medicali şi moaşele primesc elogii din partea autorităţilor locale. Prezent la Conferinţa Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi a subliniat rolul asistenţilor medicali şi moaşelor în sistemul sanitar şi în comunitate. El a reluat aprecierile într-o postare pe contul său de Facebook,

Asistenţii medicali şi moaşele primesc elogii din partea autorităţilor locale.

Prezent la Conferinţa Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi a subliniat rolul asistenţilor medicali şi moaşelor în sistemul sanitar şi în comunitate. El a reluat aprecierile într-o postare pe contul său de Facebook, unde arată că „asistenţii medicali sunt legătura permanentă între ceea ce decide medicul şi ceea ce pacientul are nevoie, între tratamentul medical propus şi rezultatul acestuia. Pe lângă pregătirea profesională, au capacitatea de a acumula şi suflet, pasiune şi dăruire, empatie şi altruism. Probabil că de aici vine şi termenul de „soră”- soră cu medicul, soră cu pacientul, cu familia acestuia, cu viaţa şi cu nădejdea lui că va ajunge sănătos acasă”.

Mihai Chirica subliniază, pe de altă parte, că „eroi, pe lângă bravii ostaşi care au căzut pe câmpul de luptă, sunt şi asistenţii medicali şi infirmierii, moaşele medicale care rămâneau acasă să aibă grijă de cei care urmau să se nască, dar şi medicii căzuţi alături de ceilalţi ostasi. Toţi merită aceeaşi preţuire.”

Deoarece în acest an românii sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, primarul Iaşului intenţionează să dedice un moment asistenţilor medicali şi moaşelor. „Îmi doresc să dedic un moment din Programul Centenar eroilor asistenţi medicali căzuţi pe campurile de luptă pentru întregirea neamului românesc. Vă mulţumesc pentru implicarea pe care o aveţi în susţinerea actului medical!”, mai spune Mihai Chirica.

Reamintim că OAMGMAMR Iaşi a primit, ieri, din partea Primăriei Municipiului Iaşi, Diploma de Excelenţă „pentru implicarea deosebită în viaţa comunităţii şi în salvarea de vieţi omeneşti”.

Foto: Andrei Cucu