IAŞI:. Prima Conferință Națională a OAMMR

Capitala Moldovei va găzdui, în perioada 21-23 septembrie, prima Conferință Națională a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România. Manifestarea are ca temă „Asistentul medical și moașa – profesie și risc” și își propune reunirea a peste 200 de participanți din toată țara, precum și din Franța, Marea Britanie și Danemarca. Acești din urmă participanți

Capitala Moldovei va găzdui, în perioada 21-23 septembrie, prima Conferință Națională a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România.

Manifestarea are ca temă „Asistentul medical și moașa – profesie și risc” și își propune reunirea a peste 200 de participanți din toată țara, precum și din Franța, Marea Britanie și Danemarca. Acești din urmă participanți sunt experți ai Uniunii Europene care au lucrat la armonizarea legislației românești cu normele comunitare.

Taxa de participare este de 40 RON (400.000 lei vechi) pentru asistenții medicali din Iași și de 450 RON (450.0000 lei vechi) pentru participanții din alte județe.

Participanții la conferință vor primi minimum 15 credite. „Am făcut mari eforturi ca să organizăm la Iași prima conferință națională a organizației noastre. Ne bucurăm că am reușit, mai ales că am „concurat” cu Clujul pentru acest lucru”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

În cadrul Conferinței va avea loc, pe 22 septembrie, cursul cu tema „Comunicare-management”. Asistenții medicali care doresc să participe la curs vor achita separat taxa de certificare de 15 RON (150000 lei vechi) de persoană.

În aceeași zi, se vor desfășura lucrările Consiliului Național al OAMMR, în cadrul căruia se vor discuta problemele apărute în ultimele luni.