IAȘI:. Prima Conferință Județeană a OAMMR

Peste 400 de asistenți medicali vor participa la prima ediție a Conferinței Județene a OAMMR Iași. Manifestarea are ca temă „Profesiile de asistent medical și moașă – profesii liberale”, iar lucrările vor avea loc vineri, 5 mai, de la ora 10.00, în sala de conferințe a Hotelului „Unirea”. Lucrările abordează subiecte precum „Profesiile de asistent

Peste 400 de asistenți medicali vor participa la prima ediție a Conferinței Județene a OAMMR Iași.

Manifestarea are ca temă „Profesiile de asistent medical și moașă – profesii liberale”, iar lucrările vor avea loc vineri, 5 mai, de la ora 10.00, în sala de conferințe a Hotelului „Unirea”.

Lucrările abordează subiecte precum „Profesiile de asistent medical și moașă – profesii liberale”, „Aspecte bioetice și deontologice în profesia de asistent medical”, „Implicarea asistentului medical în structurile superioare ale sistemului sanitar din România”, „Sănătatea publică în patologia marilor orașe” și „Conduita etică a asistentului medical și moașei în profesia liberală”. În partea a doua a programului, în cadrul unui work-shop, reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Iași vor vorbi despre „Particularitățile pacientului consumator de droguri și modalitățile de abordare ale acesteia”.

„Este prima conferință județeană și dorim ca ea să aibă continuitate și în anii ce vor veni. Tema aleasă a fost, până acum, una tabu, deoarece constituie o noutate absolută pentru asistenți medicali și moașe. Am ales-o tocmai pentru a o face cunoscută colegilor noștri și pentru ca ei să înțeleagă că profesia de asistent medical are viitor. De altfel, profesia de asistent medical este, alături de cea de medic, arhitect și avocat, una liberală. Sperăm să fie un succes și să sărbătorim, cu toții, prin lucrările ce vor avea loc, Ziua Mondială a Asistentului Medical”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Printre invitații la Conferința Județeană a OAMMR Iași se numără Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași, deputatul Petru Movilă, vicepreședinte al Comisiei de sănătate al Camerei, prof.dr. Carol Stanciu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, directori de spitale.

Asistenții medicali care participă fără lucrări vor primi 20 de credite, coautorii – 25, iar autorii vor obține 30 de credite EMC.