264 de asistenți medicali ieseni susțin, în această săptămână, examenul de grad principal. 174 dintre ei s-au înscris la medicină generală, iar 90 la celelalte specialități. Exceptie fac Ocrotirea si Nutritia, unde in acest an nu s-a inscris nici un candidat. Potrivit calendarului fixat de Ministerul Sănătății, asistenții generaliști vor susține examenul joi, 19 octombrie.
264 de asistenți medicali ieseni susțin, în această săptămână, examenul de grad principal.
174 dintre ei s-au înscris la medicină generală, iar 90 la celelalte specialități. Exceptie fac Ocrotirea si Nutritia, unde in acest an nu s-a inscris nici un candidat.
Potrivit calendarului fixat de Ministerul Sănătății, asistenții generaliști vor susține examenul joi, 19 octombrie. Pe 20 octombrie este programat examenul de grad principal pentru asistenții din pediatrie, ocrotire, obstetrică ginecologie, nutriție-dietetică, medico-social, igienă și sănătate publică, balneofizioterapie, farmacie, radiologie, laborator, tehnică dentară, asistent igienist de cabinet stomatologic si asistent medical stomatologie.
Examenul are loc în amfiteatrul mare al Spitalului Clinic de Recuperare.
Candidatii au acces in sala in intervalul orar 8.30-8.45. La examen, fiecare candidat va primi un test grilă cu 100 de întrebări. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns; 40% din întrebări vor avea un singur răspuns corect, iar restul de 60% – două răspunsuri corecte. Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul distribuirii caietelor cu întrebări și testelor grilă nu mai au acces în sala de examen. In timpul examenului candidații nu au voie să consulte nici un fel de materiale, să discute cu ceilalți candidați, să copieze sau să folosească telefoane mobile. Cei care încalcă aceste instrucțiuni vor fi eliminați din examen.
Durata examenului este de două ore, iar paza si securitatea se asigură de către jandarmi.
Corectarea lucrărilor se va face în perioada 23-30 octombrie. Răspunsul corect se notează cu un punct. Prin răspuns corect se înțelege completarea testului grilă de către fiecare candidat într-un mod identic cu cel din grila de corectură elaborată de către Comisie, pentru fiecare din întrebările cuprinse în caietul de întrebări. Orice alt răspuns dat de către candidat în testul grilă și care se abate de la grila de corectură se consideră răspuns incorect și se notează, în toate cazurile, cu 0 (zero) puncte.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum 70 de puncte.
Rezultatele vor fi afișate pe data de 31 octombrie la sediul Autoritații de Sănătate Publică Iaşi. Contestaţiile se depun în termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor si vor fi rezolvate, în prezenţa candidaţilor, în termen 48 de ore.