IAŞI:. Parlamentarii de Iaşi, în dialog cu asistenţii medicali

Trei parlamentari de Iaşi au discutat, recent, cu reprezentaţii Filialei OAMGMAMR Iaşi şi ai Sindicatului Sanitas despre posibilitatea susţinerii legislaţiei care să permită completare studiilor până la nivel universitar pentru toţi asistenţii medicali din România. Invitaţia a venit de la cele două organizaţii, iar la întâlnire au fost prezenţi membrii Consiliilor Judeţene ale Filialei Iaşi

Trei parlamentari de Iaşi au discutat, recent, cu reprezentaţii Filialei OAMGMAMR Iaşi şi ai Sindicatului Sanitas despre posibilitatea susţinerii legislaţiei care să permită completare studiilor până la nivel universitar pentru toţi asistenţii medicali din România.

Invitaţia a venit de la cele două organizaţii, iar la întâlnire au fost prezenţi membrii Consiliilor Judeţene ale Filialei Iaşi şi Sanitas Iaşi, în dialog cu deputaţii Conf. Dr. Camelia Bogdănici, Petru Movilă, Prof.univ.dr. Marin Burlea şi Dr. Liviu Stafie, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Preşedinta Filialei Iaşi, Liliana Pintilie, a pus la dispoziţie – ca model de studiu – legislaţia poloneză (tradusă) prin care Polonia a realizat după 1990 uniformizarea studiilor pentru asistenţii medicali. Modelul polonez poate fi urmat în condiţiile în care în Polonia, ca şi în România, în ultimii 20 de ani au existat multiple forme de şcolarizare şi nivele de pregătire diferite pentru asistenţii medicali.

De menţionat că reprezentanţii Filialei Iaşi au colaborat cu Doamna deputat Conf. Dr. Camelia Bogdănici şi domnul deputat Petru Movilă şi la elaborarea şi susţinerea legislaţiei privind practica independentă şi legea profesiilor de asistent medical generalist, asistent medical şi moaşă.

Mai multe detalii, în numărul din decembrie al „Info-nursing”, revista Filialei Iaşi.

Sursa: OAMGMAMR Iaşi / Facebook