IAŞI:. Monument pentru echipajul SMURD căzut la datorie

Autorităţile locale inaugurează astăzi monumentul dedicat celor patru membri ai echipajului SMURD care au căzut la datorie pe 9 ianuarie 2006. Monumentul – o cruce de marmură, pe soclul căreia sînt înfipte palele unei elice rupte – este situat în incinta Aeroportului Internaţional Iaşi, lîngă parcare. „S-a preferat această locaţie, în comparaţie cu cea în

Autorităţile locale inaugurează astăzi monumentul dedicat celor patru membri ai echipajului SMURD care au căzut la datorie pe 9 ianuarie 2006.

Monumentul – o cruce de marmură, pe soclul căreia sînt înfipte palele unei elice rupte – este situat în incinta Aeroportului Internaţional Iaşi, lîngă parcare. „S-a preferat această locaţie, în comparaţie cu cea în care s-a produs accidentul, pentru că este mai puţin izolată”, spune Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvînt al Consiliului Judeţean Iaşi (CJ). Un alt argument pentru care a fost preferat locul amintit este faptul că, în apropiere, este proiectat să fie amenajat un părculeţ. Pe lîngă familiile îndoliate și prieteni, la dezvelirea monumentului şi la slujba de pomenire a celor dispăruţi vor fi prezenţi reprezentanţi ai CJ, ai Prefecturii, Aeroportului și Primăriei municipiului, precum şi parlamentari de Iaşi.

Ieri, ca gest de solidaritate cu familiile dr. Liliana Puiu şi asistentei Mioara Haută, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a donat acestora 60 de milioane de lei, bani adunaţi prin donaţiile medicilor din mai multe spitale. De aceeaşi sensibilitate au dat dovadă şi cei de la Colegiul Medicilor Iaşi, care au donat familiilor sume de bani. Pe 9 ianuarie a.c., Liliana Puiu – doctor, Mioara Haută – asistentă, Mihai Valentin Stănescu – pilot, şi Augustin Toma – copilot şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, aflat în timpul unui zbor tehnic, în apropierea Aeroportului Iaşi. (N.P., E.L.)

(Jurnalul de Est, 17 februarie 2006)